No module Published on Offcanvas position

Clubkampioenschap 2019-2020

Nico Blankenbergs clubkampioen 2019-2020 na een spannende strijd tegen Oswald.

Met 8.5/9 werd Nico Demoen kampioen vóór Renaat Vermeersch (7.5/9) en Ronny De Rous (7/9) die in laatste instantie nog over Oswald ging in de eindstand.

Reglement

1. Het open tornooi wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem over 9 ronden op de maandag (zie data), telkens om 20 uur:

2. De algemeen geldende regels (FIDE) van het schaakspel en de regels van het wedstrijdreglement van KBSB zijn van toepassing en de uitslagen worden doorgezonden voor verwerking in het Elo-klassement van de KBSB.

3. Bijzondere bepalingen:
a) De wedstrijden worden gespeeld volgens de herwerkte versie van het Zwitsers systeem; de paringen gebeuren met het computerprogramma Pair two.
b) De Elo-klassering van augustus 2018 is van toepassing.
c) De toegelaten tijdspanne voor laattijdige aanwezigheid bedraagt 60 minuten.

4. Het speeltempo bedraagt 1u30 met een increment van 30 sec/zet.

5. De wedstrijden worden gespeeld in het lokaal van de KBSC, CM, Weststraat 88, 8370 Blankenberge.

6. Uitstel: bij belet van een speler dient deze VOOR DE SPEELDAG de tegenspeler te verwittigen en een nieuwe datum af te spreken; de wedstrijd dient in alle geval gespeeld te zijn de zaterdagavond voor de aanvang van de volgende ronde. Bij wijze van uitzondering en wegens dwingende omstandigheid kan mits overleg door de toernooileider hiervan worden afgeweken.
De uitstellende speler dient zich wat betreft plaats, dag en aanvangsuur te schikken naar de wensen van de tegenspeler. Indien geen overeenstemming kan gevonden worden, zal de toernooileider terzake beslissen.
De uitstellende speler moet ook de toernooileider op de hoogte brengen van de nieuwe speeldatum en hem de uitslag onmiddellijk meedelen: telefonisch (0486 18 08 45) op  of per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als de toernooileider de uitslag niet gekregen heeft op maandagmiddag voor de volgende speeldag verliest de in gebreke gebleven speler de partij met forfait. Elke speler, die zich niet houdt aan deze regeling, verliest de partij met forfait, tenzij andere bedingen getroffen werden in overleg met de toernooileiding.

7. Bij gelijke punten in het eindklassement, wordt volgend scheidingssysteem toegepast: onderling resultaat, Bucholtz, aantal overwinningen, Sonneborn-Berger.

 

de denksport kampioenKatelijnenhofagenceverburghlogo cleanmoodLR