No module Published on Offcanvas position

Vlaams Jeugdkampioenschap 2023

Verslag

Er waren 4 leden geselecteerd voor het Vlaams Jeugdkampioenschap 2023 te Mechelen. Bij de -10 traden Huslen Batsaikhan, Juliette Floryn en Suldee Tumenjargal aan. Bij de -12 was het Matteo Van Bockstaele.
Matteo moest dus 3 dagen aanwezig zijn en deze van de -10 één dag.

Op 13 en 14 april was het vroeg vertrekken met de eerste trein van 6u53 voor Matteo en Oswald. De reis verliep vlot, in Mechelen zelf liepen we eerst een eindje verkeerd, maar dat was vlug opgelost. We kwamen goed op tijd aan in de Campus Botaniek waar het tornooi doorging. De eerste dag moest Matteo drie partijen afwerken. Hij haalde één punt doordat hij in de derde ronde bye was. We hadden net de IC-trein gemist naar Brussel-Zuid, maar we hadden wel direct een "boemeltrein". Daardoor misten we wel de trein in Brussel en moesten daar dan nog een 50-tal minuten wachten zodat we dan toch slechts om 19u20 (met vertraging) arriveerden in Blankenberge.

De tweede dag wint Matteo de tweede ronde van die dag. We haalden nu wel de trein op tijd in Mechelen. De trein was mooi op tijd, maar bleef tot overmaat van ramp 20 min. stilstaan, nu dus ook weer de trein gemist in Brussel-Zuid zodat we pas om 20u06 in Blankenberge aankwamen.

Op zaterdag moesten dus deze van de -10 ook mee. Het was ook weer vroeg dag, want we moesten wel nog even naar Brugge gevoerd worden, om daar de trein van 6u53 te nemen, anders zouden we niet tijdig in Mechelen zijn. De papa van Suldee voerde ons naar Brugge en Matteo werd ook naar daar gebracht door zijn ouders. De reis verliep vlot en kwamen goed op tijd aan in Mechelen. Intussen wisten Matteo en ik wel goed de weg er naartoe.

Suldee startte slecht met twee verliespartijen. De rest heeft hij wel gewonnen en behaalde dan toch een verdienstelijke 6de plaats. Voor de eerste drie ronden was er voor Juliette en Huslen geen winst weggelegd. Dan kwamen ze dan toch een beetje in de running. Juliette werd 17de en als men alleen de meisjes rangschikking bekijkt was zij tweede na Eden Decraene. Huslen werd 24ste.

Voor Matteo was de derde dag de meest succesvolle met twee winstronden. Uiteindelijk werd Matteo 19de.

We waren wel maar om 21u06 in Blankenberge, gelukkig geen treinperikelen deze keer.

Het waren wel drie slopende dagen, maar wel aangenaam. Men kan de eindstanden van de -10 en -12 bekijken door op bovenstaande tabs te klikken. Voor alle andere uitslagen verwijs ik jullie naar volgende site, zoek daar naar Jeugdkampioenschap van Vlaanderen 2023:
https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults.php

 
 
 

de denksport kampioenKatelijnenhofagenceverburghlogo cleanmoodLR