Debutantentornooi Eeklo 2016

Verslag

Er waren 20 inschrijvingen maar er waren twee jongens niet op de afspraak. Matteo Croes was ziek en Kyano Vandeweghe kwam niet opdagen.

Van de 18 deelnemers waren er 5 schaakleden: Femke, Quinten, Quiandro, Kenji en Jared.

13 schoolschakers: Amélie, Clément, Dion, Emma, Ibo, Jonas, Lana, Liam, Odin, Simon, Thibault, Vikter (allen stap 1) en Thymen in stap 2.

9 deelnemers konden mee met auto’s de andere 9 nam Oswald op sleeptouw. De reis verliep zonder noemenswaardige problemen. Wij kwamen wel een uurtje te vroeg aan in het lokaal, maar dat kon niet anders, anders zouden we te laat zijn geweest.

Het tornooi zelf verliep ook vlot en iedereen ging tevreden naar huis.

Er werd in drie reeksen gespeeld: Stap 1, Stap 2 en een Stap 3. Elke stap werd nog eens onderverdeeld in een A- en B-reeks. In deze reeksen werden 4 ronden gespeeld volgens Zwitsers systeem.

Dan werden zij in poules van 4 ingedeeld. De eerste twee van elke reeks tegen elkaar en zo verder. In die poules werd in een Round Robin systeem gespeeld (dat wil zeggen ieder tegen ieder). Er werd voor medailles gespeeld. Een gouden voor de eerste, zilveren voor de tweede en bronzen voor de derde en vierde speler. Blankenbergse medaillewinnaars zijn:

Gouden medaille

Dion Verheye
Femke Van Houtte
Ibo Lagrou
Jonas Persyn
Vikter Van Wulpen

Zilveren medaille

Emma Monte
Kenji Bergmann
Quinten Vandenabeele
Simon De Meulenaere
Thibault Monte

Bronzen medaille

Amélie Soete
Clément Verhaeghe
Jared Schoutteet
Lana Monte
Liam Deschutter
Odin Hogie
Quiandro Vandenabeele
Thymen Willem

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment